![]() |
Pozdravljen gost ( Vpiši se | Prijavi se )
![]() ![]() |
21. 1. 2007 - 8:23
|
|
|
Skupina: Uporabnik Objav: 7 Pridružen: 21. 1. 2007 Iz: Slovenia Član št.: 270 |
Kaj zbiramo filatelisti ?
Starejši filatelisti, še vedno najraje zbiramo, vse Jugoslovanske znamke ( 1919 - 1991), z vsemi specialnostimi. Poleg tega seveda tudi Slovenske znamke. Po mojem mnenju je boljše resno zbirati eno ali dve državi, kot pa od vsake po malo. Že dopolnitev zbirke eks.Yu je precejšen strošek. Seveda je zanimiva tudi tematska filatelija. Pričakujem zanimivo debato. :-P -------------------- Kojotte
|
|
|
|
21. 1. 2007 - 10:35
|
|
![]() Novinec ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 30 Pridružen: 10. 1. 2007 Iz: Slovenia Član št.: 258 |
Jaz predvsem zbiram slovenske, ameriške in italijanske znamke. Znamk ne zbiram po tematiki, ampak po letnicah.
Ljubše so mi žigosane znamke (iz Italije, ZDA) , slovenske znamke pa zbiram nežigosane. -------------------- Philatelist
|
|
|
|
21. 1. 2007 - 12:38
|
|
|
Novinec ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 13 Pridružen: 13. 1. 2007 Iz: Slovenia Član št.: 261 |
Pozdravljeni!
Sam sem začel s filatelijo v OŠ in zbiral vse kar mi je prišlo pod roke. Kmalu pa smo Slovenci dobili svoje prve znamke in se tako odločil, da začnem zbirati Slovenijo in sicer nežigosano z malimi polami. Po nekaj kompletno zbranih letnikih sem hobi opustil vse do danes. Sedaj, ko se počutim bolj zrelega za ta hobi sem iz omar potegnil stare albume in se zopet zagrel za filatelijo. Sedaj je v prvi fazi dokočanje slovenske zbirke od leta 1998 naprej. Nisem se še odločil ali naj zbiram zraven tudi male pole ali ne. Glede na cene na tržišču :eek: sem bol pri ne kot ja :wob: Sem pa razmišlav tudi v smeri da iz ničle začnem zbirati še eno državo in eno tematiko. Za tematiko sem v dilemi, morda tu najdem kaksen nasvet. Tehtam med tem da bi zbiral tematiko bol obsežnega formata (recimo vozila), kjer že v naprej vem da je bilo izdanih veliko znamk in med bol detajlno tematiko (recimo mostovi ali še bolj detajlno jekleni mostovi), kjer že v naprej vem da znamk ni veliko. Kaj mi vi svetujete? Kaj je bol uporabno recimo kasneje za kaksno rastavo? Še to: Ali se tematika zbira žigosano in čisto skupaj ali posebaj? Glede zbirke države. Ali obstajajo kakšne države "znane" po tem, da se jih težje zbira? Morda kakšne kot "dražje"? Sam se nagibam k temu da bi začel zbirati Veliko Britanijo, pa se bojim da je to kar zahteven cilj. Ne morem pa se odločiti ali naj zbiram žigosane ali čiste, nagibam se k čistim. Do katerih je lažje priti? Kaksen nasvet? -------------------- Lep pozdrav, Matej
|
|
|
|
22. 1. 2007 - 12:12
|
|
|
Skupina: Uporabnik Objav: 8 Pridružen: 10. 11. 2006 Iz: Somalia Član št.: 230 |
Ufffff,mene tzdi pot nese še v OS in ravno tako sem začel zbirati, kar sem dobil pod roke.Tako ,da resno zbiram YU,slo,češko(če ima kdo za prodati ali menjati je dobrodošel)in hrvaško,črno goro,srbijo itd,zbiral pa sem še Švico in je za prodati,nemčijo-bund isto za prodati,Madžarsko ogromno za prodati itd,tko imam doma cca 60 albumov no yu pa zlagam v hawide ,slo v v lindner.Žal zaradi pomankanja časa sedaj znamke počivajo v kuvertah in sortirnih albumih ampak saj bo še čas za njih,čeprav včasih že pomislim da bi vse skupaj prodal pa me hvalabogu mine.Je pa res ,da filatelija če jo vzameš resno vzame ogromno časa ,da šoldov ne omenjam.No me pa zanima koliko date ,tako mesečno za znamke.Tako redne in tako iz zvezkov in podobno.Jaz lahko rečem,da me mesečno sedaj ko sem malo opustil pride cca +- 60€ ,prej pa garatirano +100€!!!!!
PS: Če koga zanimajo znake ,ki jih prodajam ,več na ZS!!!!! -------------------- Zbiram stare motorje
|
|
|
|
22. 1. 2007 - 14:40
|
|
![]() Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 115 Pridružen: 23. 1. 2006 Iz: Slovenia Član št.: 142 |
Tomey-u
Če si se že potrudil in napisal koliko zapraviš mesečno za znamke zapiši vsaj s takimi znaki da bo to razumljivo (preberljivo!) Pa tudi tista kratica na koncu pripisa ( ZS ) meni , pa mogoče še komu ni razumljiva Lep filatelistični pozdrav, pa brez zamere. Andrej |
|
|
|
22. 1. 2007 - 15:26
|
|
|
Veteran ![]() ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 210 Pridružen: 8. 7. 2006 Iz: Slovenia Član št.: 185 |
Zdravo še iz moje strani,
Najprej - tisti čudni znamki pomenijo evre, ZS pa zasebno sporočilo. Da bo vsem jasno. ;-) Torej - jaz zbiram tematiko, ki je zelo obsežna - nežigosane PTICE. Zadeva je zelo obsežna in ti "poje" kar veliko novcev.. Glede zbiranja - najolje je, da sam premisliš kaj bi te bolj veselilo in kaj bi bilo lažje za zbirati. Npr. Temo promet je veliko lažje zbirati kot državo Združeni Arabski Emirati, že samo zato, ker imamo v sloveniji nekaj znamk na temo promet, pri drugi državi pa si popolnoma odvisen od drugih. Na razstavi lahko imaš tako čiste kot žigosane, le na vložnem listu ne smejo biti skupaj. Rzstava je pa lahko z čistimi znamkami, žigosanimi ali kombinirano. Seveda je tudi ena izmed opcij detajlna zbirka, ki je vsekakor bolj edinstvena, moraš pa gledati na to, da je vsaj nekaj znamk na to temo. Npr. Dobra detajlna tema je mostovi, jekleni se mi zdi malo manj ali pa tudi ne. V bistvi je vse stvar okusa in financ. Nekoliko lažje je priti do žigosanih znamk, mogoče malo težje do čistih, ampak če je volja je vse. LP Alen :-) -------------------- O meni se bo še govorilo...
|
|
|
|
22. 1. 2007 - 19:43
|
|
|
Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 114 Pridružen: 7. 3. 2005 Iz: Slovenia Član št.: 59 |
Znamke zbiram pravzaprav šele leto in pol, tako da sama sebe niti ne imenujem filatelist, morda le ljubitelj znamk.
In kaj zbiram? - PSE. Važna mi je tematika, drugo je vseeno. Tako imam v zbirki zraven znamk (čistih in žigosanih) tudi maksimum karte, razglednice, ovitke, žige, numis pisma, stare fotografije, telefonske kartice, bankovce, kovance. Izven zbirke pa še revije, knjige, kipce, in podobno kramo. Za redno razstavo je preveč pisana zbirka, mislim pa, da temu rečejo tudi "odprti razred", kjer lahko imaš vse, če je le nek določen del (procent) razstavnega materiala klasični filatelistični material. -------------------- Psi so zakon !
|
|
|
|
22. 1. 2007 - 22:27
|
|
|
Skupina: Uporabnik Objav: 8 Pridružen: 10. 11. 2006 Iz: Somalia Član št.: 230 |
QUOTE andrej wrote:
Tomey-u Če si se že potrudil in napisal koliko zapraviš mesečno za znamke zapiši vsaj s takimi znaki da bo to razumljivo (preberljivo!) Pa tudi tista kratica na koncu pripisa ( ZS ) meni , pa mogoče še komu ni razumljiva Lep filatelistični pozdrav, pa brez zamere. Andrej Andrej žal nisem jaz kriv,ker vidim če dam kratico ze evre sa napiše kar se, drugače dam sedaj cca 10.000 sit......................ZS neveš kaj to pomeni,joj pa saj to je slovensko znana kratic ZS-zasebno sporočilo,no drugič bom pa napisal PM!!!!!!!!!!! -------------------- Zbiram stare motorje
|
|
|
|
14. 3. 2007 - 19:08
|
|
![]() Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 115 Pridružen: 23. 1. 2006 Iz: Slovenia Član št.: 142 |
Tomey-u
Tomey, saj ni potrebno, da daješ za Evre kratico. Izpiši z besedo, predvsem tudi zato ko vidiš, da se izpiše v končnem besedilu nekaj drugega kot si želel. Preden potrdiš svoje napisano besedilo pritisni "PREDOGLED" in popravi, kar misliš, da je narobe Pa tudi kratic:ZS, PM, ..... ni potrebno uporabljati; če napišeš celotne neokrajšane besede te bodo vsi razumeli, ti se boš pa s tipkanjem besedila zamudil 5 sekund več! Veliko filatelističnih užitkov, brez zamere in lep pozdrav! |
|
|
|
23. 11. 2008 - 11:35
|
|
|
Novinec ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 16 Pridružen: 23. 11. 2008 Iz: Kresnice Član št.: 927 |
Pozdrav!
Jaz sem najprej zbirala vse kar sem dobila Lp -------------------- Lep pozdrav,
Kisii |
|
|
|
26. 11. 2008 - 19:34
|
|
|
Novinec ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 10 Pridružen: 27. 2. 2008 Iz: Slovenia Član št.: 834 |
Pozdravljeni!
Sam zbiram kot prioriteta železnico, tretji rajh ter šport. Seveda imam še rože, pošta ter ljudje pri opravilu. Ker sem šele na začetku zbiranja se jih še ni dosti nabralo, vsekakor pa vsake toliko ob nedeljah obiščem klubsko srečanje, kjer se vedno kaj zanimivega najde. -------------------- Zbiram:
Land Rover in Fiat 1:43 Traktorji in mehanizacija 1:32 do 1:87 SIKU - vse razen avtomobilov SIKU forum: http://siku.mojforum.si/siku.html?c=9 |
|
|
|
1. 12. 2008 - 7:17
|
|
|
Novinec ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 16 Pridružen: 30. 11. 2008 Član št.: 930 |
|
|
|
|
11. 12. 2008 - 19:28
|
|
|
Novinec ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 12 Pridružen: 11. 12. 2008 Član št.: 933 |
Sam sem začel zbirati znamke v četrtem, petem razredu. Nikoli se nisem imel za filatelista. Sedaj, ko sem v devetem razredu osnovne šole, me je ta zadeva začela zanimati bolj, kot bi si mislil.
Za zbiranje znamk me je navdušil devet let starejši stric, ki pa je kmalu opustil zbiranje. Podaril mi je dva albuma, ki jo skrbno hranim doma. Kmalu sem dobil prvi album, v katerega sem začel vlagati znamke. Letos sem začel že z drugim. Ko sem pisal spis o svojih doživljajih, sem v njem enkrat zapisal, da je zbiranje znamk družinska oziroma sorostvena tradicija Na ta forum sem zašel čisto po naključju. Že nekaj časa obiskujem spletna stran Filatelija.com in sem na njej naletel na veliko koristnih stvari, v zvezi z znamkami. |
|
|
|
26. 8. 2009 - 15:09
|
|
|
Skupina: Uporabnik Objav: 1 Pridružen: 26. 8. 2009 Član št.: 1.063 |
seas! Rad bi prodal znamke ki se zbirajo ze v 4-5 generaciji nase druzine, na voljo je 9 albumov ki so celotno napolnjeni, zajemajo pa jugoslavijo , olimp.. igre , USA (precedniki .... ) , nekaj nemških , rusija , iran , kenija itd... za več informaciji se oglasite na email: dekra.f.y@hotmail.com ali pa GSM : 051 328 549 Gregor.
polek tega se še prodaja staro pohištvo iz različnih obdobi in pa kovanci+ papirnat denar.... lep dan! |
|
|
|
19. 3. 2010 - 12:49
|
|
|
Skupina: Uporabnik Objav: 1 Pridružen: 19. 3. 2010 Član št.: 1.229 |
Pozdravljeni!
Ne vem,če pišem pod pravo temo,me pa zelo zanima ali ima kdo znamke Michaela Jacksona?Če kdo ima,naj me lepo prosim kontaktira!Hvala |
|
|
|
30. 6. 2010 - 16:24
|
|
|
Skupina: Uporabnik Objav: 3 Pridružen: 18. 7. 2009 Član št.: 1.033 |
Znamke zbiram že pribl. 10 let, pa še vedno nisem specializiran za določeno državo/temo, kot berem pri ostalih. Tega nekako ne razumem... Znamk ne kupujem, v zbirko gre pa vsaka, ki jo dobim/menjam in ne bi mogel nobene zavreči. Je res, da mi niso vse enako lepe (recimo kakšne umetniške slikarije z zlatim robom so mi precej brezvezne, zelo ljube pa najbolj naravni motivi), ampak sem vsake vesel. Prav tako se mi je vedno zdelo veliko bolj zanimivo zbirati s pošto, z znanci, ne pa kupovati - zame nima takega čara
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Omejena verzija | Datum in ura : 10. 9. 2010 - 23:56 |