![]() |
Pozdravljen gost ( Vpiši se | Prijavi se )
![]() ![]() |
29. 5. 2010 - 21:51
|
|
|
Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 112 Pridružen: 25. 1. 2009 Član št.: 950 |
|
|
|
|
2. 6. 2010 - 20:02
|
|
|
Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 114 Pridružen: 7. 3. 2005 Iz: Slovenia Član št.: 59 |
Zdravo.
Ne vem, zakaj toliko ljudi sprašuje po vrednosti znamk, ki jih imajo. Če mi znamka ne odgovarja po tematiki, mi ni vredna nič. Če pa gre za znamko, ki sem jo dolgo iskala in končno našla ter dodala v svojo zbirko, pa je vrednost te znamke ogromna Saj se ne gre samo za številke, za zneske. Kaj pa ideološka vrednost? -------------------- Psi so zakon !
|
|
|
|
2. 6. 2010 - 21:43
|
|
![]() Novinec ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 12 Pridružen: 7. 11. 2009 Član št.: 1.108 |
Zdravo. Ne vem, zakaj toliko ljudi sprašuje po vrednosti znamk, ki jih imajo. Če mi znamka ne odgovarja po tematiki, mi ni vredna nič. Če pa gre za znamko, ki sem jo dolgo iskala in končno našla ter dodala v svojo zbirko, pa je vrednost te znamke ogromna Saj se ne gre samo za številke, za zneske. Kaj pa ideološka vrednost? Živimo v "turbokapitalizmu" kjer večina sanja o $$$ in gledajo samo na to kako do tega priti... |
|
|
|
2. 6. 2010 - 22:23
|
|
|
Novinec ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 11 Pridružen: 17. 2. 2010 Član št.: 1.196 |
Zdravo. Ne vem, zakaj toliko ljudi sprašuje po vrednosti znamk, ki jih imajo. Če mi znamka ne odgovarja po tematiki, mi ni vredna nič. Če pa gre za znamko, ki sem jo dolgo iskala in končno našla ter dodala v svojo zbirko, pa je vrednost te znamke ogromna Saj se ne gre samo za številke, za zneske. Kaj pa ideološka vrednost? Živjo! Pod to se pa loh sam podpišem Razumem pa tudi njega, da ga mogoče zgolj firbec matra, tak kot mene kdaj, pa čeprav se ne štejem pod materialiste Lahko noč, Teja |
|
|
|
3. 6. 2010 - 22:48
|
|
|
Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 120 Pridružen: 2. 3. 2009 Član št.: 969 |
naj nabavi kataloge ne pa da sprašuje...
|
|
|
|
4. 6. 2010 - 9:30
|
|
|
Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 112 Pridružen: 25. 1. 2009 Član št.: 950 |
|
|
|
|
5. 6. 2010 - 10:33
|
|
|
Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 163 Pridružen: 11. 9. 2004 Iz: Slovenia Član št.: 19 |
PhiladelphiaPhil na znamke gleda samo skozi denar.
|
|
|
|
28. 6. 2010 - 20:05
|
|
|
Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 120 Pridružen: 2. 3. 2009 Član št.: 969 |
če bi imeli vsi kataloge za vse znamke iz vsake države potem ne bi potrebovali tega podforuma kjer je naslov VREDNOST ZNAMK a se ti ne zdi? izgleda da ti nimaš kataloga za čist nobeno državo ker za vsako znamko sprašuješ vrednost.... če bi bili vsi kot ti in trdiš da ni potrebno imeti katalogov ker lahko vprašaš drugega kako bi pa potem ti lahko kdo odgovoril? zakaj pa je tisti moral plačati katalog? 70€ na leto te stane michel katalog.. to je nekaj manj kot 6€ na mesec... se ti zdi predrago? |
|
|
|
29. 6. 2010 - 13:06
|
|
|
izgleda da ti nimaš kataloga za čist nobeno državo ker za vsako znamko sprašuješ vrednost.... če bi bili vsi kot ti in trdiš da ni potrebno imeti katalogov ker lahko vprašaš drugega kako bi pa potem ti lahko kdo odgovoril? zakaj pa je tisti moral plačati katalog? 70€ na leto te stane michel katalog.. to je nekaj manj kot 6€ na mesec... se ti zdi predrago? ja,zdi se mi predrago,zato ker ne mislim dajati 70 eurov za katalog,da bom potem notri videl da je moja znamka vredna npr 50 eurov,za katero mi bodo potem ljudje ponujali 10 procentov kataloške vrednosti torej 5 eurov,...čemu potem sploh služi katalog. Rajši vprašam kolika ta znamka stane tako na trgu,brez nekih katalogov saj so tile katalogi itak larifari ker nihče ne upošteva kataloške cene. Zakaj je temu tako pa tudi meni ni jasno. Jaz sem prvi ki bi rad da se upošteva kataloška cena,torej če je v katalogu cena 50 eurov potem se naj znamka proda za 50 eurov in ne 5 eurov.... |
|
|
|
29. 6. 2010 - 13:59
|
|
|
izgleda ti nimaš razčiščenih vseh pojmov in zato raje ne komentiraj... in tudi znamke s kataloško vrednostjo 50€ neboš dobil za 5€... In seveda katalogi so zelov pomoč saj z pomočjo njega določamo filatelisti cene, ne pomeni pa da je tisto realna cena. in še ena stvar ki si jo moraš razčistiti... povpraševanje:ponudba.... to je merilo za vrednost znamke....
naprimer normalno je pa da če v sloveniji sprašuješ za vrednost znamk iz jugoslavije da boš plačal cca 40% kataloga za njih ker je 100 ljudi ki ti jo bo prodalo če si pa iz amerike in ponujata morda dva pa bosta imela ceno 70% kataloga.... se sprašuješ zakaj? 6€ na mesec je preveč za tebe? zakaj pa potem zbiraš znamke? namreč če nimaš 6€ na mesec za svoj hobi si pa najdi drugega. tisti ki prodajajo znamke pod 50% katloške pomeni da je država iz katere je znamka doživljala kar velike inflacije ali pa se zbiratelj želi zaradi preveč nakopičene količine znebiti znamke... namreč nekako velja da je kataloška vrednost 2x nominala za nove znamke in za kar nekaj let nazaj. za zelo stare znamke velja merilo naklade, kolko se jih je ohranilo in dostopnost te znamke. 2x nominala ne drži za nekatere države kot je moldavija (majhne naklade), ukrajina (ker prodaja znamke v tujino 1 griven = 1 € ... realna menjava je pa nekje 1 griven = 0,10€)....sam menjavam znamke v tujino in kupujem 2 leti pa izgleda da sem nabral preveč znanja da bi se lahko marsikdo kosal z mojim znanjem. Za vas pa sklepam po svojih objavah ter vaših prodajah da zbirate znamke in se s tem ukvarjate že dosti več kot jaz, pa vaše znanje o njih zelo šepa ker za vsaki ***** sprašujete kolko stane, in velikokrat spravljate ljudi ob živce s svojimi bolanimi izjavami. pa lahko se postavite na glavo sedaj... verjamem da se tukaj filatelisti ki imajo širše znanje o znamkah strinajjo z mano. pa še nasvet za vas.... hobi ni denar in vaša naložba... hobi = veselje do nečesa.... |
|
|
|
30. 6. 2010 - 9:37
|
|
|
izgleda ti nimaš razčiščenih vseh pojmov in zato raje ne komentiraj... in tudi znamke s kataloško vrednostjo 50€ neboš dobil za 5€... In seveda katalogi so zelov pomoč saj z pomočjo njega določamo filatelisti cene, ne pomeni pa da je tisto realna cena. in še ena stvar ki si jo moraš razčistiti... povpraševanje:ponudba.... to je merilo za vrednost znamke.... naprimer normalno je pa da če v sloveniji sprašuješ za vrednost znamk iz jugoslavije da boš plačal cca 40% kataloga za njih ker je 100 ljudi ki ti jo bo prodalo če si pa iz amerike in ponujata morda dva pa bosta imela ceno 70% kataloga.... se sprašuješ zakaj? 6€ na mesec je preveč za tebe? zakaj pa potem zbiraš znamke? namreč če nimaš 6€ na mesec za svoj hobi si pa najdi drugega. tisti ki prodajajo znamke pod 50% katloške pomeni da je država iz katere je znamka doživljala kar velike inflacije ali pa se zbiratelj želi zaradi preveč nakopičene količine znebiti znamke... namreč nekako velja da je kataloška vrednost 2x nominala za nove znamke in za kar nekaj let nazaj. za zelo stare znamke velja merilo naklade, kolko se jih je ohranilo in dostopnost te znamke. 2x nominala ne drži za nekatere države kot je moldavija (majhne naklade), ukrajina (ker prodaja znamke v tujino 1 griven = 1 € ... realna menjava je pa nekje 1 griven = 0,10€)....sam menjavam znamke v tujino in kupujem 2 leti pa izgleda da sem nabral preveč znanja da bi se lahko marsikdo kosal z mojim znanjem. Za vas pa sklepam po svojih objavah ter vaših prodajah da zbirate znamke in se s tem ukvarjate že dosti več kot jaz, pa vaše znanje o njih zelo šepa ker za vsaki ***** sprašujete kolko stane, in velikokrat spravljate ljudi ob živce s svojimi bolanimi izjavami. pa lahko se postavite na glavo sedaj... verjamem da se tukaj filatelisti ki imajo širše znanje o znamkah strinajjo z mano. pa še nasvet za vas.... hobi ni denar in vaša naložba... hobi = veselje do nečesa.... pa kaj ti sploh nekaj pametuješ? Kaj tebe sploh briga kaj jaz počnem. Ne obremenjuj se z mano,brigaj se zase. Filatelija je samo eden od mojih hobijev in jaz nisem ZAPRISEŽEN filateliji,imam pa mogoče celo bolj zanimive znamke od marsikoga,saj sem prisoten na razno raznih dražbah,forumih,poštnih dražbah,internetnih dražbah,.... in zakaj bi si kupoval kataloge čep alahko drugje pridem do teh informacij zastonj. Moram pa priznati da na tem forumu ne izvem kaj dosti koristnih informacij,povsem drugače je na hrvaških forumih kjer se nihče NE BUNI ko mora oceniti kakšno znamko,še več,prav v veselje jim je ko brskajo po katalogih in lahko nekomu pomagajo. In še enkrat ponavljam,smisel tega podforuma je VREDNOST ZNAMK,torej je namenjen temu d ase pač sprašuje o vrednosti znamk in n evem kaj te to tako moti. Saj nisem rekel da moraš ravno ti ki imaš tako dragocen album vreden 70 eurov( za ta denar si jaz rajši kupim znamke!) povedati vrednost cene,mogoče pa le niso vsi tako zadrti kot ti in bo pač kdo povedal ceno,sicer pa kot sem rekel jaz sem na več forumih hkrati in tisto kar ne izvem tukaj izvem kje drugje. |
|
|
|
30. 6. 2010 - 21:00
|
|
|
Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 163 Pridružen: 11. 9. 2004 Iz: Slovenia Član št.: 19 |
ti znamk ne zbiraš, ampak z njimi samo prekupčuješ.
|
|
|
|
30. 6. 2010 - 21:07
|
|
|
Član ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 53 Pridružen: 8. 12. 2007 Iz: Slovenia Član št.: 724 |
Pozdravljeni!
Kot prvo, podpišem se pod davorjev - jevo objavo! Filatelija je predvsem hobi! Če tega ne počneš s srcem oz. to delaš samo za "biznis", pol na znamke gledaš samo z očmi, kot jih ima g. PhiladelphiaPhil (karkoli že to pomeni). In kot tak, te zanima samo zaslužek! Rabljeni katalogi (Michel) res niso ravno poceni, ampak roko na srce, če nekoga nekaj res zanima (v tem primeru okvirna cena), bo za to odštel tistih nekaj evrov. Ne glede na katalog, sem prepričan, da so cene veliko bolj objektivne, kot pri povpraševanju preko foruma. Seveda obstajao tudi izjeme Mah, ne da se mi več! LP Dare |
|
|
|
![]() ![]() |
| Omejena verzija | Datum in ura : 10. 9. 2010 - 23:53 |