![]() |
Pozdravljen gost ( Vpiši se | Prijavi se )
![]() ![]() |
12. 2. 2010 - 8:07
|
|
![]() Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 183 Pridružen: 23. 11. 2006 Iz: Slovakia Član št.: 235 |
zadnje case dobivam zasebna sporocila od uporabnika ROOT MODERATORX ,da imam v racunalniku virus in,da naj kliknem na neko povezavo.zanima ,me kaj je stem in ce tudi kdo drug dobiva taka sporocila.
mates -------------------- TO NAJLEPSIE,CO DOMA MAME
ZLATY BAZANT |
|
|
|
12. 2. 2010 - 9:04
|
|
![]() Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 110 Pridružen: 1. 4. 2007 Iz: Slovenia Član št.: 312 |
Tudi jaz sem že večkrat dobil - ne vem kaj je to!?.Vedno le izbrišem in nič ne odpiram!
|
|
|
|
12. 2. 2010 - 9:27
|
|
![]() Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 183 Pridružen: 23. 11. 2006 Iz: Slovakia Član št.: 235 |
administrator bi lahko kaj ukrenil glede tega.
-------------------- TO NAJLEPSIE,CO DOMA MAME
ZLATY BAZANT |
|
|
|
12. 2. 2010 - 10:02
|
|
|
Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 120 Pridružen: 2. 3. 2009 Član št.: 969 |
to so bot-i ti se prijavljajo in avtomatsko pošiljajo. ker je forum zastarel se to dogaja. Ta sporočila so pa spam. Ni dregega kot da ignorirate
|
|
|
|
14. 2. 2010 - 18:27
|
|
![]() Član ![]() ![]() Skupina: Administrator Objav: 72 Pridružen: 5. 8. 2004 Iz: Slovenia Član št.: 1 |
Zdravo,
internet je poln škodljivih stvari s slabimi nameni. Ena od teh je tudi zlonamerna pošta, ki jo prejemate. Ker je to forum in sicer odprt forum, je še bolj občutljiv za take napade. Take pošiljke ne odpirajte in jo takoj izbrišite. Ker smo slovenski forum, bo tudi pošta od moderatorja v slovenščini in ne v tujem jeziku. V bodoče vas prosim, da ob prejemu take pošte takoj obvestite tudi mene - moderatorja. Hvala za razumevanje in lep pozdrav, Boris p.s. - V prihodnjih dneh se bo forum nadgradil na novejšo verzijo v upanju na čim manj takih in podobnih nevšečnosti. |
|
|
|
14. 2. 2010 - 21:34
|
|
|
Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 162 Pridružen: 11. 9. 2004 Iz: Slovenia Član št.: 19 |
Super, nadgradnja bo sigurno ustavila take napade, vsaj za nekaj časa.
|
|
|
|
15. 2. 2010 - 19:48
|
|
|
Starejši član ![]() ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 120 Pridružen: 2. 3. 2009 Član št.: 969 |
nadgradnja ne bo spremenila nič. sistem na katerem ta forum deluje je.... ne bom rekel kje.... saj vsi veste. Že način prijave je postavljen zelo nerodno. ČE je postavljen pravilno bi bilo pol manj bot-ov na tej strani. To se pa dogaja tudi zaradi slovenske faušije..... ko nekaterim ponudiš pomoč jo raje ignorirajo... tistim ki je namenjeno bodo že vedli za kaj se gre....
|
|
|
|
15. 2. 2010 - 22:55
|
|
|
Član ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 53 Pridružen: 8. 12. 2007 Iz: Slovenia Član št.: 724 |
nadgradnja ne bo spremenila nič. sistem na katerem ta forum deluje je.... ne bom rekel kje.... saj vsi veste. Že način prijave je postavljen zelo nerodno. ČE je postavljen pravilno bi bilo pol manj bot-ov na tej strani. To se pa dogaja tudi zaradi slovenske faušije..... ko nekaterim ponudiš pomoč jo raje ignorirajo... tistim ki je namenjeno bodo že vedli za kaj se gre.... Nadgradnja lahko spremeni stvari na boljše, lahko jih pa tudi nastavitve foruma samega. Trenutnega, ali pa nadgrajenega. Sistem kot tak (karkoli je že pod tem pojmom mišljeno), ne vpliva na delovanje foruma. Bi pa admin lahko nekatere varnostne nastavitve spremenil. Boti so obstajali, obstajajo in bodo obstajali. V večini primerov pa samo pregledujejo stran in jo indeksirajo v bazo podatkov, s katere vsi vlečemo podateke (Google, Yahoo, ...). Kar se pa tiče sporočila, ki ga nekateri dobivamo, ga je pa najbolj pametno ignorirat. Pod pogojem, da veste kaj imate na domačem sistemu in da ste 100% prepričani, da na vašem sistemu ni zlonamerne kode :-) LP Dare P.S. Kar se pa foušije tiče pa ne vem za kaj se gre in ne bom komentiral. |
|
|
|
16. 2. 2010 - 6:21
|
|
|
Jinx delno imate prav. ampak to niso boti ki jih vi opisujete ampak so SPAM boti ki so nadležni in s posegom v kodo foruma ter menjavo načina registracije se to da 100% odpraviti. Ni zdravilo rešitev. Bolezen je treba odpraviti ne pa ignorirati. In prosim ne mi soliti pameti ker se s takimi stvarmi ukvarjam već kot pol življenja, od samega razvoja interneta od razvoja html ter kasneje php ter portalnih sistemov. in ne govorim v tri dni....
|
|
|
|
18. 2. 2010 - 17:09
|
|
![]() Član ![]() ![]() Skupina: Administrator Objav: 72 Pridružen: 5. 8. 2004 Iz: Slovenia Član št.: 1 |
Zdravo,
ker sem direktno izzvan bom tudi podal direktne odgovore: "mates" --- kadarkoli dobiš kakšno čudno sporočilo (ali kdorkoli) mi to prosim javi. Stvar bom uredil v najkrajšem možnem času. "Marvin42" --- hvala za spodbudne besede in upanje na bolje. "Yinxy" --- tudi vam hvala za razumevanje. Admin se bo še bolj potrudil z varnostnim nastavitvami, večina stvari bo rešenih z nadgradnjo. O fovšiji pa v naslednjih vrsticah. "davor" --- nadgradnja bo marsikaj spremenila --- vsi ne vedo, kaj je s sistemom na katerem deluje forum, le-ta je namenjen filatelistom in ne računalničarjem. Če jih pa zanima, si lahko preberejo npr. na http://blog.awesomebox.net/2009/09/my-quic...forum-software/ ali na domači strani http://www.invisionpower.com/ . Zakaj je bil izbran ta forum? Zato ker so edini pokazali trud in voljo ter naš stari forum, ki je tekel na platformi tForum (in se je ustavil ko je na strežniku začel teči PHP4) prevedli tako, da ga v nadaljevanju lahko uporabljamo še danes. Finančnih stroškov ne bom omenjal, ker vas najbrž ne zanimajo. --- v nadaljevanju pa še nekaj besed o fovšiji. Z moje strani je ni, le zakaj bi bila? Tudi ne vem zakaj sedaj tak nastop, če sva se preko osebnih sporočil določene stvari dogovorila. Naj razjasnim, da me je g. "davor" prosil, da bi na teh straneh postavil filatelistično trgovino. Kar sem po premisleku odklonil, saj sam težim k temu, da te strani ostanejo nekomercialne, vsaj dokler bom to sam finančno zmogel. Poleg tega mi je predlagal, da bi na forumu objavljal filatelistične novice. Kar sem sprejel z razlago, da sem v prehodu iz enega internetnega ponudnika k drugemu in da sem hkrati zaprosil za povečanje prostora na strežniku, ter ko bo to urejeno, da se bova dogovorila o nadaljnjem sodelovanju. Zakaj sedaj fovšija, ne vem. --- da se dolgo ukvarjate z internetom, html, ter php je pohvalno. Tudi sam in še marsikdo drug se s tem ukvarja, seveda v mejah, ki mu jih dopušča čas. Da pa vaše "znanje" sega tudi v revijo Monitor, sem opazil tudi sam, saj se je v rubriki "Spletni pregled" pojavil tudi vaš, še v tistem mesecu postavljeni forum, ki ni premogel niti deset članov ter ravno toliko člankov. Čudno da naših strani v devetih letih od njihovega nastanka niso opazili. Da ne bo pomote, vesel sem vsake filatelistične strani, ki pripomore k ohranjanju in razvoju filatelije, vendar gre v tem primeru za zavajanje javnosti in postavlja pod vprašaj kredibilnost tudi drugih člankov objavljenih v tej reviji, katere naročnik sem dolga leta tudi sam. Lahko da sem bil malo grob, vendar sem navedel dejstva. Še nekaj o težavah: Pri Amisu sem povečal zakupljen prostor na strežniku iz 50MB na 100MB, vendar je še vedno premalo, saj je objavljenega materiala za 220MB!!!! Iz foruma sem pobrisal večino slik, nekaj je bilo astronomsko velikih, in tako uspel zmanjšati objavljeno vsebino na 120MB, kar še vedno presega zakupljen prostor na strežniku. Sedaj sem v dilemi ali še povečati zakupljen prostor, kar s seboj prinese dodatne mesečne stroške, ali še kje poiskati kaj, kar bi se dalo pobrisati. Vsekakor pa je, da dokler tega ne uredim, ne morem forum nadgraditi na novo verzijo, člani foruma ne morete objavljati objav s slikami, ter g."davor", ne morete dobiti prostora za objavo vaših člankov, ker ga trenutno ni. Hvala za razumevanj in lep pozdrav, Boris |
|
|
|
18. 2. 2010 - 18:53
|
|
hja,glede financnih stroskov.se ne bi dalo nekako urediti,da bi se dalo sponzorirati forum?mislim s tem,da bi clani prispevali neki znesek.jaz sem pripravljennekaj dati,da bi se prostor povecal in,da bi lahko objavili kake slike znamk za zamenjavo in podobno.
-------------------- TO NAJLEPSIE,CO DOMA MAME
ZLATY BAZANT |
|
|
|
18. 2. 2010 - 19:45
|
|
|
Član ![]() ![]() Skupina: Uporabnik Objav: 53 Pridružen: 8. 12. 2007 Iz: Slovenia Član št.: 724 |
Hvala adminu za pojasnillo! Upam, da se bo situacija rešila na tak način, da bo za vse najboljše. Strinjam se tudi z matesovim predlogom, da bi vsak član, ki to hoče, prostovoljno namenil kak evro za povečanje prostora na strežniku.
LP Dare |
|
|
|
19. 2. 2010 - 12:32
|
|
|
zaradi faušije sem mislil zato ker se mi zdi da mi niste več odgovarjali po tem ko sva se dogovarjala o spremembah. želel sem pa samo pomagati. za spletno trgovino se ne spomnim da bi omenjal. Tudi za to da je moja stran bila v Monitorju nisem vedel. Mi lahko poveste v kateri številki ali mogoče če mi lahko pošljete novico? ker me zanima.
|
|
|
|
19. 2. 2010 - 22:06
|
|
Hvala da ste moje besede vzeli z razumevanjem. Danes sem se z Amisom
dogovoril za povečanjem prostora na strežniku in sicer iz 100MB na 250MB, kar bo urejeno v začetku naslednjega tedna. Takoj nato sledi nadgradnja foruma, kar bo lahko povzročilo malo težav, vendar večjih nevšečnosti ne pričakujem. Večji prostor bo omogočil ponovno nalaganje slik na forum, nova verzija pa bo (upam) vsaj za nekaj časa omogočila večjo varnost. Davor vi pa boste dobili nekaj prostora za objavljanje novosti, seveda če ste še vedno za. Predlagam pa, da se v nadaljevanju pogovarjava preko osebnih sporočil. Objavljeno je bilo v Monitorju letnik 2009, št. 10, stran 17, desno spodaj. lp, Boris |
|
|
|
![]() ![]() |
| Omejena verzija | Datum in ura : 10. 9. 2010 - 23:03 |